Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
26 okt 2012

Eisen beveiligingsdetectoren aanvaard

In alarminstallaties voor de beveiliging tegen inbraak en overval worden glasbreukdetectoren toegepast. Drie Europese normen met eisen waaraan deze detectoren moeten voldoen zijn nu door de Nederlandse normcommissie ‘NEC 79 Alarmsystemen’ als Nederlandse normen aanvaard.

Glasbreukdetectoren

Dat zijn de NEN-EN 50131-2-7-delen 1, 2 en 3 voor achtereenvolgens akoestische, passieve en actieve glasbreukdetectoren. Deze normen stellen eisen aan de verschillende detectoren voor de veiligheidsklassen 1 tot en met 4, zoals ze zijn beschreven in de norm NEN-EN 50131 deel 1.

Systeemeisen en productnormen

De nieuwe norm heeft de titel ‘Alarmsystemen - Inbraak- en overvalsystemen - Deel 1: Systeemeisen’ en voorziet in de eisen waaraan een alarminstallaties voor de beveiliging tegen inbraak en overval als geheel in de vier verschillende veiligheidsklassen moet voldoen.

De norm verwijst naar de specifieke productnormen die deel uitmaken van de reeks en nu als Nederlandse norm zijn aanvaard. De nieuwe productnormen verwijzen tevens naar de NEN-EN 50130 deel 5 uit 2011, die eisen stelt aan de gevoeligheid van deze componenten voor omgevingsinvloeden in de klassen I tot en met IV.

Links

  • Zie voor meer informatie de website van het NEN.