Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
05 okt 2012

Geen feesten meer in schuren gemeente Dinkelland

Schuren van boerderijen in de gemeente Dinkelland mogen niet meer gebruikt worden voor illegale horeca. Vorige week hebben de eigenaren een brief ontvangen, waarin wordt aangegeven dat de schuren niet meer gebruikt mogen worden voor feesten en partijen. De inrichting van de schuren moet zo worden aangepast dat de ruimte niet meer gebruikt kan worden als feestschuur.

Koninklijke Horeca Nederland en het Bureau Eerlijke Mededinging hadden de gemeente vragen gesteld over het gebruik van de feestschuren in verband met oneerlijke concurrentie. Naar aanleiding van deze vragen heeft de gemeente schuren bezocht waar het vermoeden bestond dat hier met regelmaat feesten worden gehouden.

Veiligheid voorop

Burgemeester Cazemier: "Eén van de bevoegdheden van een burgemeester is om de veiligheid in zijn gemeente te verzekeren en daar toezicht op te houden. Desondanks is het bewaken van de veiligheid een taak van ons allemaal. Samen moeten we ervoor zorgen dat we ons veilig voelen. Dat geldt ook voor feesten die worden gehouden in boerderijen en verenigingsgebouwen. Daarom hebben medewerkers van het team Integrale Handhaving van de gemeente Dinkelland de afgelopen periode veel schuren van boerderijen gecontroleerd. Uit de controles is gebleken dat er niet wordt voldaan aan de brandbeveiligingsvoorschriften."

Links