Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
17 sep 2012

Veiligheidsrisicogebied in Almere centrum

Almere heeft een gedeelte van het centrum aangewezen als veiligheidsrisicogebied. De aanwijzing geldt tot 1 januari 2013 en maakt deel uit van een serie maatregelen om de veiligheid tijdens de uitgaansavonden te vergroten. Deze maatregel maakt preventief fouilleren door de politie mogelijk.

Uit analyse van de politie blijkt dat de meeste wapenincidenten zich in het uitgaansgebied van Almere Centrum zich voordoen tijdens uitgaansuren. Daarom geldt de aanwijzing van donderdag 18.00 uur tot maandag 07.00 uur.

Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan

In de afgelopen periode zijn in Almere al extra maatregelen genomen om het aantal (vuur)wapendelicten tijdens uitgaansavonden te verminderen. Zo is er een messenverbod ingesteld, is het politietoezicht geïntensiveerd en is cameratoezicht ingesteld. Ook werken politie, gemeente en ondernemers samen in het project Kwaliteitsmeter Veilig Uitgaan. Deze maatregelen hebben echter nog niet geleid tot een structurele verlaging van het aantal (vuur)wapenincidenten.

Links