Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
15 aug 2012

Vlissingen wijst jeugd op kosten vandalisme

De gemeente Vlissingen heeft opvallende borden geplaatst langs een weg waar veel vandalisme aan auto’s wordt gepleegd. De borden moeten jongeren bewust maken dat vandalisme de slachtoffers veel ergernis en geld kost. En de daders ook, als ze in de kraag worden gegrepen.

Dit wordt duidelijk gemaakt met de tekst op de borden zoals 'Een afgesproken spiegel: 500 euro of 4.250 belminuten' en 'Reparatie van een kras op een auto: 1.500 euro of een nieuwe scooter'.

Afspraken met bewoners

De gemeente sprak in mei met bewoners af om maatregelen te treffen tegen het vernielen van de geparkeerde auto's in de straat. Niet alleen zijn de borden geplaatst, de gemeente onderzoekt ook of het aanbrengen van een ribbelstrook vlak voor de geparkeerde auto's vernielingen tegengaat. Het fietst niet prettig op de ribbelstrook, waardoor fietsers automatisch verder van de auto's gaan rijden.

Vernieling melden

Met de bewoners is in mei afgesproken om elke vernieling te melden, zodat de gemeente een goed beeld houdt van de situatie. Tot nu toe zijn er nog geen meldingen van overlast geweest.