Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
22 aug 2012

Taskforce B5 pakt georganiseerde hennepteelt en handel aan

Acht ton aan cash geld, beslaglegging op drie vakantiechalets, achtentwintig bankrekeningen, tien voertuigen en diverse sieraden en twaalf aanhoudingen. Dat is de opbrengst van een gezamenlijke actie van het Openbaar Ministerie (OM), politie, gemeente Tilburg, Belastingdienst en Koninklijke Marechaussee verenigd in de Taskforce B5.

De goederen werden gevonden tijdens huiszoekingen in Tilburg en omgeving bedoeld om crimineel vermogen op te sporen. Crimineel vermogen is geld dat door een crimineel netwerk is verdiend met georganiseerde hennepteelt en handel.

Afpakteam

Het onderzoek wordt onder leiding van het OM uitgevoerd door het integraal afpakteam. Dit afpakteam, samengesteld uit de partners van de Taskforce B5, realiseert sinds mei 2012 de ambitie om criminelen rechtstreeks te treffen door het afnemen van hun verworven illegaal vermogen. Eén georganiseerde overheid tegen de georganiseerde criminaliteit. Afpakken kan via strafrechtelijke beslagleggingen, fiscale aanslagen en of bestuurlijke maatregelen.

Links