Door gebruik te maken van www.hetccv.nl geeft u toestemming voor het gebruik en plaatsen van cookies. Lees meer over cookies Verbergen
Delen
06 jul 2012

Cameratoezicht in Roosendaal en Bergen op Zoom effectief

Cameratoezicht in Roosendaal en Bergen op Zoom is effectief en heeft geleid tot het (tijdig) signaleren van onregelmatigheden én tijdig ingrijpen (handhaven). Bij minimaal een op de vier aanhoudingen speelde cameratoezicht een rol. Dit blijkt de evaluatie ‘Camera’s in beeld’ van Beke Advies.

Betere procedures nodig

Ook ondernemers en inwoners van de gemeenten zijn positief over de inzet van cameratoezicht. Het draagt in hun optiek bij aan de veiligheid van uitgaanscentra in beide gemeenten. Als verbeterpunt noemt het rapport onder meer de communicatie tussen ondernemers en politie en de procedurele gang van zaken. Wethouder Linssen: “Er is niets erger dan een gevoel van veiligheid te hebben en dan, als er iets gebeurt, erachter te komen dat een camera niet werkt. We moeten ervoor zorgen dat ondernemers meteen aan de bel trekken als ze een defect ontdekken.” Ook de kwaliteit van de camerabeelden laat te wensen over. “Daar wordt aan gewerkt”, aldus de wethouder.

Links